Skip to main content
Blog

Happy You Year!!!!

By 21 december 2022maart 14th, 2023No Comments

Happy You Year!!!!

Be who you were meant to be

Onze vele geluksmomenten die samen een Happy You Year creëren, ontstaan niet alleen door de term zelfliefde en meditaties. We kunnen wel liefdevol kijken naar ons eigen proces en datgene wat we nog in onszelf mogen ontwikkelen. Op deze manier voelt je leven niet meer ingewikkeld aan. Dit heeft niks te maken met falen of schuld, want tenslotte kun je wel via krachtige meditaties een fantastische schoonmaak houden. De symbolische emmer loopt echter om twee redenen over. De eerste reden is dat er geen gaatje meer in de emmer zit en de tweede is dat wat in de emmer gaat niet van een goede kwaliteit is. Dat draagt dan niet bij aan je welzijn en gaat ten koste van je energielevel. Dat is geen gebrek aan zelfliefde; dat is een gebrek aan zelfkennis zodat je liefdevol en oordeelloos kunt gaan kijken naar waar je bent in jouw proces. Dan ga je van hard werken naar hart netwerken.

Je krijgt niet wat je verdient; je krijgt wat je jezelf waard vindt...

Er zijn behoorlijk wat heftige en soms ook hele verdrietige events van buitenaf waar we nu eenmaal niet altijd invloed op hebben.Door zonder schuldgevoel te kunnen luisteren naar dat wat jij nodig hebt en wat belangrijk is voor jou, kun jij jouw emoties laten meegroeien zodat je in laagjes kunt helen. Daar heb je een sterke psychologie en keuzemogelijkheden voor nodig. Vaak krijg je one size fits all methodieken aangeboden. Dan kan het behoorlijk frustrerend aanvoelen als het niet werkt. Dit heeft niks met jou te maken. Er ontbreekt dan nog een belangrijk element. Eén van deze elementen zijn opgeslagen emoties waaraan geen duidelijke gebeurtenis en herinnering zijn gekoppeld. Deze worden opgeslagen in je lichaam en blijven op de meest onverwachte momenten oppoppen. Hier word je dan zelf door verrast en deze kun je met de “emotional decoding” ontpoppen. Een ander element is de “Kracht van Taal”. Er worden door taal diverse koppelingen gemaakt die ons een bepaald gevoel geven. Door te kijken hoe je met taal de koppelingen die niet werken, kunt ontkoppelen en nieuwe verbindingen kunt maken, ga je zelf positieve invloed uitoefenen in je leven. Bepaal jouw waarde door duidelijkheid te krijgen in datgene wat belangrijk voor je is in je leven. We worden vaak zo meegenomen in de hectiek van de dag dat we vergeten om te evalueren hoe het met onszelf gaat.

Maybe the journey isn’t so much about becoming anything, maybe it’s about becoming everything that isn’t really you. So you can be who you were meant to be in the first place.

Dit is één van de quotes die enorm veel impact op mijn leven heeft gehad. Voor mij een mooie uitnodiging om van hard werken naar hart netwerken te gaan.

Daarvoor diende ik eerst ook zo vrij mogelijk te zijn van mijn omgeving. Want je hebt natuurlijk superlieve mensen die het beste met je voor hebben en er zijn ook mensen die groen zien van de afgunst. Je herkent ze snel omdat ze continu direct of indirect de strijd aangaan. Ze zijn meer bezig met jou en het verbergen van hun disfunctioneren dan met het uitzetten van een mooie onderscheidende waardetoevoeging. Vroeger vond ik dat lastig en ging mijn rechtvaardigheidsgevoel aan. Nu kan ik met mededogen kijken naar zo’n proces, want het moet toch ook eenzaam en verdrietig gaan voelen als je de hele dag hiermee bezig bent. Toen ik met Tony in India was en we wijze lessen kregen van de monniken was één van de eerste dingen die ik leerde: “It’s all good”!! Ja ho wacht eens even, dit zijn mensen die zeiden: “ Dank je wel voor wat je voor mij hebt gedaan, ik zal dit nooit vergeten” en als het een beetje moeilijk wordt, zijn dit de mensen die zo oneerlijk gaan zijn. Daar heb ik dag en nacht voor klaar gestaan en ze geholpen met challenging omstandigheden en dit is wat ik krijg?? En wat dan van die mensen met die treiterenergie, kijken of je toch reageert op een berichtje terwijl je hebt aangegeven rust nodig te hebben? En wat dan van die mensen die erachter komen wat hun talent niet is en zich dan verschuilen achter: “Ik vind het helemaal niks meer die psychologie en coaching want ik ben groter dan dit in mijn spiritualiteit”. En dan maar collega’s afkraken in de social media of op een andere manier de strijd aangaan. Ja fantastisch spiritueel is dat. Ze vinden je niks, maar ze kopiëren wel al je teksten en filmpjes. Why?? Mijn ergernis werd steeds groter en ik snapte er helemaal niks meer van. Totdat ik steeds meer begon te ervaren dat ik vrij ben om te kiezen of ik me verbind aan hun pijn, arme psychologie en strategieën. Dat wat je energie en aandacht geeft, groeit en dus door deze aandacht eruit te halen, bevrijd ik mezelf. Het was een pittige journey en ook meteen DE verrijking in mijn leven. Een (ont)moeting van spiritualiteit in de zuiverste vorm. Zonder strijd, zonder boosheid en de focus op je “zelven”. Al die mooie verschillende delen van jezelf die, als die in balans zijn, je Body, Mind & Soul ultiem laten stralen.

Ik leerde al snel van de monniken om eens verder kijken naar deze mensen. Wat zijn hun uitdagingen in hun leven, waar zit de incongruentie? Wat zeggen ze tegen een ander en wat pakken ze zelf niet aan in hun leven? Zo kies je jouw experts in je leven die jou “mogen” begeleiden op jouw levenspad. Voor een life changing experience heb je naast je spiritualiteit en levensdoel, kennis, vaardigheden en ervaringen nodig om jouw life change te creëren. “Terug naar de monnik en zijn wijze lessen. Ik kwam steeds meer in de overgave en leerde op een andere manier naar deze mensen te kijken. Toch knaagde nog de vraag aan me: “Waar komt de “It’s all good” vandaan?”. Ten eerste omdat juist deze mensen het beste in jou naar boven halen. Hun intentie is geweest om jou bang te maken, uit balans te brengen en het tegenovergestelde is gebeurd. Het heeft je nog krachtiger gemaakt, nog zelfverzekerder, nog dankbaarder en je hebt geleerd om voorbij de pijn te gaan. De monnik sloot af met de zin: “ It’s all good because they showed you your greatness”.

Ook jij kunt via jouw ervaringen met deze “pijn-” mensen het beste uit jezelf naar boven halen.

Trudy Feijen