De kracht van taal is niet in woorden uit te drukken

Kracht van Taal hNLP-NLP

Ontdek een krachtige methode die je alle tools geeft om je leven te verrijken.

Je ontwikkelt een krachtige en invloedrijke communicatie. Daarbij krijg je (in)zicht in de communicatie van anderen waardoor je naadloos kunt aansluiten. Hierdoor kun je met minder energie veel meer bereiken. Je herkent de emoties die gekoppeld zijn aan gedrag en kunt op een positieve manier hierop invloed uitoefenen. Dat verlaagt de stresslevels en je gaat hier van reageren naar anticiperen. Op deze manier draag je bij aan het welzijn van jezelf en anderen. Je verhoogt daarmee niet alleen de kwaliteit van je relaties en je onderscheidende rol als professional; je gaat ook met een optimale energie en voldoening door het leven.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) gaat uit van protocollen. Het voordeel hiervan is dat deze methodiek snel en eenvoudig aangeleerd kan worden. Het nadeel is dat protocollen minder flexibel zijn. Deze protocollen zijn meer globaal en sluiten niet altijd aan bij de persoon. Het systeem is daardoor minder flexibel.

Humanistische Neuro Linguïstische Psychologie (hNLP) gaat uit van de psychologie van de mens. De individuele persoon staat centraal. Door aan te sluiten op de individuele behoeften, drijfveren en strategieën ga je diep naar de kern m.b.t. de ontwikkelvraag.

Vanuit de neuropsychologie ontstaat een krachtige methodiek door NLP en hNLP optimaal te combineren. De daarbij behorende vaardigheden zorgen voor mindblowing transformaties.

Knowing others is intelligence. Knowing yourself is true wisdom.

Effectief Communiceren met hNLP

Communicatie begint bij het loslaten van vooroordelen en belemmerende overtuigingen. In deze module leer je hoe belangrijk het is om inzicht in en begrip voor het model van de wereld van de ander te hebben wanneer het gaat om effectieve communicatie. Je leert dan ook de kracht van een actieve luisterhouding. Door het stellen van kwaliteitsvragen kom jij snel tot de kern. Het is voor jou dan ook een vanzelfsprekendheid dat je hierbij ook de diepere lagen onderzoekt. Daarbij ben je in staat om de emoties en feiten van elkaar te scheiden.

“Your uniqueness is your magic”

Omdat iedereen juist zo uniek is, is het belangrijk dat je inzicht krijgt in het gedrag van de ander. In deze module krijg je handvatten en technieken aangereikt die je daarbij op een krachtige manier ondersteunen. Daarnaast kun je rekenen op een persoonlijke groeispurt.

Emotionele Intelligentie

Emotionele disbalans speelt een belangrijke rol in het gedrag van mensen. Wat zijn jouw triggers en hoe snel kunnen mensen en situaties je uit balans brengen?

“Emotion is energy in motion”

In deze module leer je hoe emotie een belangrijke rol speelt bij gedrag van mensen en leer je hoe je emoties effectief kunt gebruiken en uitbalanceren daar waar nodig. Je kunt jezelf openstellen en toont respect voor de gevoelens van anderen. Je herkent non-verbale signalen als indicatie voor de (verborgen) emoties en kunt hierop positieve invloed uitoefenen.

Je herkent de verschillende nuances m.b.t. de diverse emoties en weet hierin een optimale balans aan te brengen. Je bent in staat om in kaart te brengen welke omgevingsfactoren een belangrijke rol spelen en hoe iemand keuzevrijheid ervaart. Je hebt (in)zicht in de diverse spanningsklachten die mensen ervaren als gevolg van emotionele disbalans.

Voorbij de weerstand

Het ervaren of hebben van weerstand wordt vaak onder één noemer geplaatst. Het is ook om die reden dat mensen er vaak niet doorheen of vanaf kunnen komen.

“Resistance is the first step to change”

In deze module leer je de verschillende vormen van weerstand en hoe je dit op een effectieve manier kunt ombuigen. Je leert hoe je zelf op een positieve manier kunt omgaan met feedback en feedforward. Je bent in staat om belemmeringen op mentaal, emotioneel, gedrags- en omgevingsniveau helder in kaart te brengen. Je leert opkomen voor jezelf op een rustige en efficiënte wijze, zonder weerstand op te roepen. Je staat krachtig in je schoenen en weet hoe je met uitdagende situaties omgaat. Daarbij leer je de kracht van jouw non-verbale communicatie en lichaamshouding. Je weet op een professionele wijze om te gaan met de weerstand van anderen en de eigen emoties die je op zo’n moment ervaart.

Kracht van Taal Practitioner hNLP-NLP

Wat kun je verwachten?
Tijdens deze opleiding leer je dat communicatie de sleutel is naar succes en optimale kwaliteit van leven. Je krijgt (in)zicht in de onbewuste processen in ons denken en hoe deze ons dagelijkse leven beïnvloeden. Je ervaart de kracht van keuzevrijheid in je denken, doen, voelen en handelen. Het geeft je naast ultieme voldoening ook de kennis en concrete vaardigheden om je professionele niveau naar een next level te liften.

Wat is de investering?
Deze opleiding bestaat uit twaalf dagen, waarvan zeven praktijkdagen, vijf virtual classroom en e-learning. Daarnaast krijg je toegang tot het Sirius Academy Platform en uitgebreide e-learning en virtual classroom omgeving. Hier vind je inspiratie, kennis en aanvullende opdrachten.

De investering voor de opleiding Kracht van Taal bedraagt € 3.300,- (btw vrij). Dit is inclusief (koffie/thee, water, fris, snacks, vers fruit en een luxe lunch).

Wat levert het op?
Een krachtige persoonlijke groei en ontwikkeling. Je leert de kracht van hNLP/NLP en de positieve impact die je daarmee maakt. Je vergroot je onderscheidende vermogen door middel van jouw communicatie en de daarbij behorende psychologie. Je krijgt inzicht in het denken, doen en handelen van mensen en kunt daardoor naadloos aansluiten op de behoeften. De tijd van weerstand is voorbij. Tevens weet jij als geen ander hoe je stresslevels op een gezonde manier kunt managen. Daarmee ben je dan ook een enorm stabiele factor voor jezelf en je omgeving.

Geaccrediteerd practitioner
Deze officieel internationaal (ABNLP) geaccrediteerde opleiding bestaat uit zes dagen. Voor het behalen van je officiële practitioner diploma is het nodig dat je alle dagen binnen twee jaar doorloopt. Er volgt dan één examendag waarin je de opleiding officieel gaat afsluiten middels een theorie- en praktijkgedeelte. De investering voor het examen bedraagt € 250,- inclusief dag arrangement. Het is ook mogelijk om alleen de dagen te volgen. Je ontvangt dan een deelname certificaat van Sirius Academy.

Voor wie?
Voor professionals die graag een antwoord willen op één van de onderstaande vragen of belangstelling hebben voor onderstaande onderwerpen.

 • Wat weerhoudt mij of mensen ervan om een bepaald doel te bereiken?
 • Wat hebben teams en individuen nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen?
 • Hoe komt het dat dit team niet optimaal functioneert?
 • Hoe word ik kundig zodat ik niet meer afhankelijk ben van trucjes die niet (altijd) werken?
 • Hoe krijg ik weer grip op mijn takenpakket?
 • Hoe geef ik op een effectieve manier leiding?
 • Hoe leer ik non-verbale signalen optimaal te benutten?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik me als professional kan onderscheiden?
 • Hoe kan ik doelgericht en effectief communiceren?
 • Leren afstemmen op je gesprekspartner.
 • Onbewuste non-verbale reacties van mensen waarnemen.
 • Denkstijl in kaart brengen. Dat wat mensen, denken, voelen, waarnemen.
 • Taalpatronen inzetten voor effectieve communicatie.
 • Middels diverse hNLP technieken probleemstelling in kaart brengen en mensen (in)zicht geven in andere mogelijkheden.
 • Conflicthantering (intern + extern).
 • Assertiviteit.
 • Doelstellingen van jezelf en anderen in kaart brengen.
 • Natuurlijk leiderschap.
 • Energiebalans.
 • Connectie/invloed van lichaam en geest.

Agenda

Kracht van Taal
Kracht van Taal Practitioner
23 & 24 februari, 8 & 9 maart, 22 & 23 maart, 6 april 2024 (vr & za)
Kracht van Taal
Kracht van Taal Practitioner
30 & 31 augustus, 13 & 14 september, 27 & 28 september, 19 oktober 2024 (vr & za)

We starten om 10.00 uur en eindigen om 16.00. Ontvangst is vanaf 9.30 uur.

De locatie

De Ruwenberg is een bijzondere congreslocatie. Uitermate geschikt voor bijeenkomsten, vergaderingen, productpresentaties, hybride events en congressen. De zalen zijn zeer functioneel ingericht in combinatie met de ontspanningsruimtes, zowel binnen als buiten. Voor de kunstliefhebbers is er een verscheidenheid aan kunst aanwezig. Vanaf de A2 bent u binnen vijf minuten op het zeer authentieke, veertien hectare grote landgoed van de Ruwenberg.

Ruwenbergstraat 7, 5271 AG Sint-Michielsgestel
Plan je route met Google Maps

Aanmelden voor Kracht van Taal Practitioner

 1. Aanmelden: Je meldt je aan via het onderstaande formulier.
 2. Betalen: Je ontvangt van ons de factuur, die je voor de start betaalt.
 3. Starten: We nodigen je uit voor de start van het programma.
 • DD dash MM dash JJJJ