Authenticity is when you say and do things you absolutely believe

Impactvol presenteren

Zodra je jezelf kunt ‘identificeren’, dat wil zeggen, weet wie je bent, waar je voor staat, welke waarde je kunt toevoegen, ben je het verschil wat het grote verschil maakt. Op deze manier kun je de toehoorder begeleiden om zichzelf ook te identificeren. Wat zijn de (verborgen) behoeften, keuzestrategieën en vragen waar je publiek een antwoord voor nodig heeft?

You can’t be memorable without being visible.
And being truly seen requires both.

Impact maken op het podium

In deze opleiding nemen we jou in samenwerking met Sipke Jan Bousema dan ook mee in de communicatie & psychologie van zowel individuele als groepsprocessen, zodat de spreker vanuit vertrouwen en authenticiteit impact kan maken. Hierdoor kun je ook optimaal gebruik maken van de verschillen binnen een team die juist de groepsidentiteit en branding helder en krachtig op de kaart zetten. Daar is meer voor nodig dan de standaard  presentatievaardigheden en technieken.

Hoe kun jij met een invloedrijke communicatie en psychologie volledig en ontspannen jezelf zijn op het podium en impact maken? Technieken zijn hier dan een ondersteunende in plaats van een leidende factor. Je leert hierdoor optimaal anticiperen en je kunt dan ook makkelijk afstemmen op je doelgroep.

Impactvol presenteren

Van spreekstress naar gezonde opwinding
Je wordt tijdens deze training uit je comfortzone gehaald en ontvangt steeds feedback en feedforward op jouw presentatie, totdat het tipping point wordt bereikt. Spreekstress maakt dan plaats voor gezonde opwinding waardoor je met vertrouwen, plezier en voldoening voor een groep kunt staan.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Dit zorgt ervoor dat je met minder energie veel meer kunt bereiken.

De kracht van taal
Je leert specifieke communicatie waarmee je jezelf authentiek kunt identificeren. Het is aangesloten bij wie jij bent zonder in te boeten op je authenticiteit. Op deze manier ontstaat er een unieke verbinding met de toehoorders. Je wordt getraind hoe je jouw kennis in presentatiekracht kunt omzetten tot een onderscheidende waardetoevoeging.

Anticiperen
Hier wordt de basis gelegd om met minimale voorbereiding uit de losse pols te presenteren. Zoals de allerbeste sprekers ter wereld dat ook doen. Hier leer je wat de kracht van humor en momentum is.

Het gaat in de spieren zitten
Spreken in het openbaar leer je door eerst jezelf krachtig te identificeren en te positioneren. Dit is een psychologisch proces waarbij het individu een aspect of eigenschap krachtig kan laten excelleren. Wat maakt jou typisch jou? Daarnaast is verbinding maken één van de meest belangrijke factoren. Op deze manier creëer je een krachtig fundament waarin je jouw kennis en vaardigheden op een onderscheidende manier kunt delen. Want daardoor krijg je ervaringen die je bijblijven.

Wat levert het op?

  • Je creëert een krachtige authentieke en onderscheidende presentatie identiteit.
  • Je hebt de aandacht van de groep door de krachtige verbinding die je maakt.
  • Je weet van de kennis die je overdraagt een interessant en inspirerend verhaal te maken.
  • Je beheerst de kracht van taal en kunt hiermee positieve invloed uitoefenen.
  • Je weet energie, stemgebruik en non-verbale ondersteuning doeltreffend in te zetten.
  • Je kunt spreken uit de losse pols en bent expert in het anticiperen.

Wat is de investering?
Deze opleiding bestaat uit vier praktijkdagen. Daarnaast krijgt de student toegang tot het Sirius Academy Platform en uitgebreide e-learning en virtual classroom omgeving. Hier vind je inspiratie, kennis en aanvullende opdrachten. Er is buiten de praktijkdagen om ook voldoende ruimte om persoonlijke vragen in te dienen op dit platform. Op deze manier kunnen we naadloos aansluiten op de persoonlijke behoefte. Dit is namelijk uiterst belangrijk om een blijvende verandering te bewerkstelligen.

De investering voor de opleiding Impactvol presenteren bedraagt € 3.330,- btw vrij. Dit is inclusief koffie/thee, water, fris, snacks, vers fruit en een luxe lunch.

Agenda

Impactvol presenteren
18 januari, 22 februari, 22 maart & 12 april 2025
We starten om 10.00 uur en eindigen om 16.00. Ontvangst is vanaf 9.30 uur.

Aanmelden voor Impactvol presenteren

  1. Aanmelden: Je meldt je aan via het onderstaande formulier.
  2. Betalen: Je ontvangt van ons de factuur, die je voor de start betaalt.
  3. Starten: We nodigen je uit voor de start van het programma.
  • DD dash MM dash JJJJ