Turn stress into happiness

Stressmanagement

Stress is een lichamelijke reactie op een mogelijk gevaarlijke situatie: er worden stoffen aangemaakt die ons lichaam in staat stellen om aan de gevaarlijke situatie te ontkomen of om te vechten. Het geeft het overspannen gevoel, het gevoel teveel onder druk te staan. Stress heeft ook een enorme impact op ons lichaam. Een hoge bloedruk, sneller kloppen van het hart en de toename van het adrenalineniveau zijn slechts enkele symptomen. Het managen van stress is dan ook essentieel voor ons geluk en welzijn.

To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.

Wat kun je verwachten?

Stressmanagement is het hanteren van stress in stressvolle situaties. Niet alle spanning is verkeerd. We hebben ook spanning nodig om uitdaging te ervaren, het houdt ons scherp! Op het moment dat je de stress niet meer kan managen gaat de spanning zich tegen je keren en wordt hij ervaren als overspanning. Door de juiste kennis, tools en vaardigheden ben je in staat om op een goede manier met stress om te gaan.

Stressmanagement bestaat uit een combinatie van neuropsychologie en stress release oefeningen. Je persoonlijke stressoren worden in kaart gebracht zodat je hier invloed op uit kunt oefenen. Je leert ook hoe je stress bij anderen kunt herkennen en hoe je iemand daarin kunt ondersteunen. We maken dan een onderscheid tussen exogene stressoren, de externe prikkels en omstandigheden die je in een staat van stress brengen.

Daarnaast kijken we ook naar endogene stressoren, dit zijn factoren die van binnenuit komen. Dit kunnen bijvoorbeeld te hoge verwachtingen zijn die je hebt van jezelf. We maken gebruik van neurofeedback om de communicatie tussen de rechter- en linkerhersenhelft weer optimaal te laten stromen. Je krijgt oefeningen die speciaal zijn afgestemd op jouw ontwikkelvraag.

De investering voor de module Stressmanagement bedraagt € 1.545,- (btw vrij). Dit is inclusief (koffie/thee, water, fris, snacks, vers fruit en een luxe lunch).

Agenda

Stressmanagement
Insight Professional
25 oktober, 8 november, 22 november en 6 december 2024 (vr)

We starten om 10.00 uur en eindigen om 16.00. Ontvangst is vanaf 9.30 uur.

De locatie

De Ruwenberg is een bijzondere congreslocatie. Uitermate geschikt voor bijeenkomsten, vergaderingen, productpresentaties, hybride events en congressen. De zalen zijn zeer functioneel ingericht in combinatie met de ontspanningsruimtes, zowel binnen als buiten. Voor de kunstliefhebbers is er een verscheidenheid aan kunst aanwezig. Vanaf de A2 bent u binnen vijf minuten op het zeer authentieke, veertien hectare grote landgoed van de Ruwenberg.

Ruwenbergstraat 7, 5271 AG Sint-Michielsgestel
Plan je route met Google Maps

Aanmelden voor Stressmanagement

  1. Aanmelden: Je meldt je aan via het onderstaande formulier.
  2. Intake: We plannen in overleg een intakegesprek.
  3. Betalen: Je ontvangt van ons de factuur, die je voor de start betaalt.
  4. Starten: We nodigen je uit voor de start van het programma.
  • DD dash MM dash JJJJ