Skip to main content
Niet gecategoriseerd

Een innerlijke reis. Wat is dat precies?

By 17 mei 2022No Comments

Don’t wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!

Een innerlijke reis. Wat is dat precies?

We horen de term zo vaak voorbijkomen, innerlijke reis. Het naar binnen gaan en dan wat? Hoe wij het zien, is dat je een prachtige vakantie boekt om eens nieuwe plaatsen te bezoeken. Het verkennen van nieuwe steden is een mooie ontdekkingsreis om inspiratie op te doen en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Om je met een andere zienswijze te laten verwonderen en te kijken wat deze nieuwe omgeving je te bieden heeft. Waar kies je voor? Wat is belangrijk voor jou? Waar gaat je hart naar uit op deze ontdekkingsreis?

De oude gedeeltes van een stad bezoeken geeft je (in)zicht in de geschiedenis. In hoe mensen hebben geleefd en uit welke overtuigingen ze dat hebben gedaan. Wat daarvan goed heeft gewerkt. Wat niet heeft gewerkt en daardoor heeft gezorgd voor nieuwe ontwikkelingen. Deze prachtige door jouw gekozen omgeving heeft alle elementen om jezelf tot rust te laten komen. Soms kost het net wat meer inspanning om een mooie locatie te bezoeken. Een klein bergje op, om daar de magie te kunnen ervaren en jezelf later te belonen met een heerlijke maaltijd en lekker drankje.

Een vakantie is een mooie gelegenheid om eens tijd vrij te maken voor je Body, Mind en Soul. Wij doen dit op het prachtige Curaçao. Door het bezoeken van de oude en nieuwe gedeeltes en deze op een ideale manier te combineren, ontstaat er een mindblowing ontwikkeling.

Voor mijzelf zijn deze reizen het meest impactvol geweest. Niet alleen voor mijn persoonlijke groei en ontwikkeling; het heeft zeker ook een bijzondere lichamelijke reset gegeven. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Stress en andere spanning met de daarbij behorende emoties zoeken graag een plekje in ons lichaam, waardoor onbedoeld de balans wordt verstoord. Door hier een goede release in aan te brengen, ervaar je ook het verschil tussen tot rust komen of uitgerust zijn. Dat laatste is megabelangrijk, omdat er anders alleen een bodempje energie is ontstaan wat binnen de kortste keren weer leeg is. Het gaat over het afstemmen voor en met jezelf. Iedereen heeft een unieke energiehuishouding en behoefte.

De dolfijnen als leermeester...

Op een unieke locatie waar dolfijnen in vrijheid leven en zelf naar de open zee kunnen, ervaarde ik de magie van de juiste afstemming. Een persoonlijke momentum. Het zou een magische en onvergetelijke duik worden.

De begeleider van de dolfijn gaf aan: “Trudy, de dolfijn wil met je duiken”. Ik dacht: “Huhhh, uhmmm, oké?”. In je hoofd gaan dan toch gedachtes rond als: “Hoe werkt dit dan? Wat wil de dolfijn van me?” Ik besloot al snel dit los te laten en me te laten meenemen in de ervaring. Een ervaring die ik nu nog in elke cel van mijn lichaam kan voelen.

Onder water keek je me met je prachtige schuine blik aan en stemde jij je op mij af. Je wachtte een seconde zodat we samen precies tegelijk boven kwamen. En toen gingen we samen nog een keer. En nog een keer.

Elke keer liet je me de kracht van een perfect momentum ervaren. Toen ik wat minder lucht kreeg, nam je me mee naar boven. Want ja, ik wilde mezelf nog wel eens overgeven; net een stap verder gaan voor de ander om deze persoon een life changing ervaring te geven. Alleen nu was het mijn moment. Los van de omgeving. Tijd voor een laagje dieper in mijn ontdekkingsreis. Jouw afstemming was beyond words…

Toen we samen boven kwamen met een grote glimlach en traan heerste er een serene stilte. Er waren meer mensen die genoten hadden van onze bijzondere duiken. Dankjewel, prachtig wezen voor dit bijzondere onvergetelijke moment.

The magic of momentum?
De begeleider gaf me aan: “Ik zie aan jullie prachtige samenspel dat je een mooie krachtige journey hebt doorgemaakt”. Dat klopt. Dat is dan ook de kern van het verhaal. Je kunt geen stappen overslaan. Elk bezoekje aan de stad doet ertoe. Elk element dat je kiest om te ervaren, zorgt voor een ultiem samenspel. Een juist momentum zorgt ervoor dat je tijd omzet in kwaliteit en in een relatief korte tijd een blijvende life changing experience krijgt.

Veel mensen zijn je voorgegaan en je herkent ze aan hun krachtige identiteit en uitstraling. Wij begeleiden je graag om deze life changing reis te ervaren.

Trudy Freijen