Skip to main content
Blog

Mijn eerste stap

By 22 augustus 2022maart 14th, 2023No Comments

Don’t wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!

Mijn eerste stap

1999 …

Ik open mijn ogen en kijk verwonderd om me heen. Ik neem de nogal klinische omgeving in me op, waarbij ik me irriteer aan de vele geluidjes. Langzaam begint het tot me door te dringen: ik lig in het ziekenhuis. De herinneringen komen vaag terug. Hoe ik aangeef aan een collega dat ik me niet goed voel en hij meteen zegt: “kom we rijden nu naar het ziekenhuis”. Hoe ik daar mijn eerste injecties kreeg naar aanleiding van een allergische reactie en hoe er steeds meer doktoren in en uit lopen. Ik herinner me nog dat ik het steeds kouder kreeg en het gevoel had dat iemand met mijn bed aan het schudden was. Ze rennen met mijn bed door de gangen heen en dan wordt het stil. Een week later doe ik mijn ogen pas weer open.

We denken vaak dat er iets mis met je moet zijn voordat je jezelf gaat ontwikkelen. Ik voelde niks aankomen. Ik had een top carrière, werkte hard en was enorm succesvol in hetgeen dat ik deed. Ik voelde me dan ook enorm belazerd door mijn lichaam toen het mij in mijn beleving zo in de steek liet. Toen ik dit deelde met een vriendin werd ze enorm kwaad op mij. Ze gaf aan: “Serieus Trudy, heb jij niet in de gaten dat je continu op sneltreinniveau door je leven raast? Dat je roofbouw pleegt op elke cel van je lijf?” En toen begon ze hard te huilen en ik schrok me rot. Even was ik pissed en had ik zoiets van: “hallo doe even normaal; ik ben pas net wakker geworden”. Het echte ontwaken moest toen echter nog beginnen. Om (in)zicht te krijgen in niet werkbare patronen en gedrag dien je tijd te nemen om eens te kijken hoe het met jezelf gaat. Mensen denken vaak dat ze eerst een burn-out, bore-out of overspanning meemaken en dat dit een signaal is om het rustiger aan te doen. Blijkbaar heb ik al die fases overgeslagen of genegeerd. Iedereen heeft, hoe goed het ook gaat, een uitdaging. Of het nu gaat over leren begrenzen, je eerlijk uitspreken, keuzes maken, leiderschap, communicatie, relaties; er is altijd wel iets wat meer ingewikkeld aanvoelt en wat zich mag gaan ontwikkelen.

Misschien komt bovenstaande wat dramatisch over; echter heb ik het zelf zo niet ervaren. Het is mijn mooiste geschenk geweest. Want sinds die tijd volg ik elk jaar minimaal één opleiding of traject om mezelf te blijven ontwikkelen. De hele wereld ben ik overgevlogen om telkens meer kennis en vaardigheden te vergaren en steeds een laagje dieper te gaan.

I LOVE IT!!!

Je verhoogt daarmee niet alleen je eigen levenskwaliteit, je groeit enorm als professional en je kunt ook zoveel betekenen voor andere mensen. In de Insight Professional leer, ervaar en integreer je dan ook die kennis en vaardigheden die jou boven jezelf laten uitstijgen. Met veel minder energie kun je veel meer bereiken door je krachtige communicatie en een authentieke zelf. Symbolisch gezien, ga je van een grijze mus naar een kleurrijke kolibrie die over een bizarre snelheid en vliegvermogen beschikt. Jezelf ontwikkelen, hoeft niet saai en inspannend te zijn. Met een totaal andere methodiek ga je elke keer weer met veel meer energie weg dan je gekomen bent. Een hoge funfactor mag daarin niet ontbreken en bovenal, HET WERKT!

Voor Bob en mij is er niks mooiers dan mensen die hun kracht ontdekken en hun talenten gaan opeisen.

Van lijden naar leiden

Ook ik heb de Voluit Vitaal Professional journey dankbaar doorlopen. Want met een goede mindset alleen kom je er niet.

Het is tevens ook een persoonlijke journey, want er bestaat op het gebied van gezondheid geen “one size fits al”. En zo wordt het wel vaak gebracht. Veel van de gezonde levensstijlelementen zoals ze gebracht worden, zijn niet leuk en daardoor ook niet vol te houden. Het is dan ook niet voor niks dat wij vanuit het Erasmus MC de LeverStijl kandidaten mogen begeleiden. Wij hebben een unieke krachtige manier gevonden om voluit te genieten met een Voluit Vitaal resultaat. Dat gunnen wij jou ook! We vinden het dan ook super dat de opleiding met het STAP-budget helemaal gratis is en dat alleen de arrangementskosten voor eigen rekening zijn. Want tenslotte leef je maar één keer.

Oh nee, je leeft elke dag en je gaat maar één keer…

Jouw stap
Ben je klaar voor je 1e of een krachtige vervolgstap: vul dan nu de opleiding in naar keuze via deze link. Voor 1 september kun je jezelf al inschrijven voor de Voluit Vitaal Professional of de Insight Professional (module Identiteit). Heb je jouw STAP-budget al opgemaakt? Je bent uiteraard ook van harte welkom. Voor al onze opleidingen zijn termijnbetalingen mogelijk.

Don’t wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!

Hartelijke groet,

Trudy Feijen