Skip to main content
Blog

Teveel is minder dan genoeg

By 22 juni 2022maart 14th, 2023No Comments

"Give people the best of you, instead what is left of you."

Teveel is minder dan genoeg

Je krijgt niet altijd wat je verwacht, maar wel wat je nodig hebt. Ibiza werd onverwacht één van mijn meest krachtige reizen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Heel eerlijk: deze zag ik niet aankomen. Ik was al een hele tijd heel hard aan het werken. Het “pieken” was geen piek meer; het werd mijn standaard werktempo. Toen iemand tegen me zei: “let je wel op, want je werkt wel heel hard”, gaf ik aan: “ik ga over zes weken naar Ibiza, dus dat komt wel goed. Terwijl ik de uitspraak deed, voelde ik een alertheid en twijfel in me opkomen. Want natuurlijk weet ik als geen ander dat zes weken heel lang kunnen duren. In de aanloop naar Ibiza even nog een tandje bijzetten om alles op tijd af te krijgen. Ook wel een raar idee dat veel dingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Kun je met de drukte op Schiphol überhaupt wel vertrekken etc? Nu hebben we bij Sirius altijd een plan B, dus met een top reisbureau kunnen wij sowieso weg. Hooguit komt er dan een locatiewisseling. En ja we hadden weer geluk; wij konden nog vliegen en de latere vluchten zijn die dag allemaal geannuleerd. Dat geeft toch een extra dankbaar gevoel als je dan mag reizen. We gingen onze huurauto ophalen en ik zat te wachten op een bankje. Sommige mensen weten dat ik een aparte relatie heb met hagedissen. Het is een soort haat-/liefdeverhouding waarbij zij mij blijkbaar heel leuk vinden en voor mij hoeft het niet persé. Ik voelde elke keer wat kriebelen; een paar keer schudden met mijn broek maar er zat niks. Opeens voelde ik wat krasjes en ik schud nog een keer hard en daar komt een klein hagedisje uit mijn broekspijp.

Bob zag het gebeuren en lag dubbel van het lachen. Ik voelde mijn hart in mijn keel kloppen! Mijn persoonlijke reis was begonnen. We kwamen aan op onze locatie: een prachtig Boutique Hotel direct gelegen aan de zee. Het hotel ligt heerlijk geborgen door een grote rots en een klein bosgebied. Na het inchecken, konden we direct aan zee genieten van een heerlijke maaltijd. Ik voelde hoe mijn lichaam en geest toe was aan rust. Het was echter een inspectiereis en officieel geen “Reclaim Yourself” reis.

De “Ibiza cirkel”

De volgende ochtend was het dan ook weer vroeg uit de veren om een prachtige locatie te verkennen. We kwamen aan op een prachtig strandje dat we helemaal voor onszelf hadden. Er volgde een magische tocht over het water en ik voelde de spanning van mijn lichaam afglijden. Na terugkomst heerlijk lunchen aan zee en nog relaxen aan het zwembad. De volgende ochtend heerlijk relaxed opstarten en in de middag gingen we een heerlijke voorverkenning doen via de haven naar het dorp. Het werd steeds mooier want hoewel Ibiza heel veel toeristische parels heeft, kent Ibiza ook de verborgen parels die je via de lokale mensen mag ontdekken. Spiritualiteit is een key word op Ibiza en mag dan ook op de Reclaim Yourself reis niet ontbreken. Zo hebben we een hele bijzondere vrouw leren kennen die mij een mind blowing transformatie heeft laten ervaren. Maar voordat het zover was, heb ik nog een aantal stevige lesjes gehad. Die hebben dan ook tevens weer naar een persoonlijke breakthrough geleid. Het blijft toch een wonderbaarlijk fenomeen over hoeveel veerkracht we bezitten als we opgedane krassen goed verzorgen. We hebben een bijzondere sessie mogen meemaken op een rots net boven de zee. En als kers op de taart een prachtige ontmoeting met “Clown”. Het contact met paarden is voor mij in mijn leven van onschatbare waarde geweest. Het gaat daarbij niet over het moeten rijden; het alleen al in de aanwezigheid van paarden zijn, geeft me een enorm relaxed gevoel. Het blijft bijzonder wat voor effect ze hebben op ons welzijn. Het rijden met de paarden maakt geen onderdeel uit van deze Ibiza reis. De paarden hebben andere magie te brengen. Wel mochten Bob en ik op onze inspectiereis samen te paard de paardenvallei verkennen. Zo kwam Clown op mijn pad. Hij staat bekend als de “foodmaster” dat wil zeggen: hij heeft de leiding over het eten en de veiligheid die hierbij hoort. Deze lieve goedaardige kerel verandert als je aan zijn leiderschap komt. Don’t mess with him!! Hij is tevens een meester als het gaat over Relaties en Radical Selfcare.

De manier waarop hij zijn leiderschap liet zien, is een inspiratiebron op zich. Een bijzondere tocht die voor mij de “Ibiza cirkel” rond heeft gemaakt. Woorden kunnen niet uitdrukken hoe krachtig, bijzonder en magisch die reis is. Je gaat het ervaren en dan nog zal het ook jouw verwachtingen overtreffen.

Ik heb een leven voor en een leven na Ibiza.

Trudy Feijen