Skip to main content
Blog

Your time is watching you

By 5 oktober 2022maart 14th, 2023No Comments

It's time to take it back...

Your time is watching you

Mensen wachten vaak totdat er tijd voor ze beschikbaar is. Tijd is echter niet iets wat op je pad komt, tijd dien je te creëren, anders wacht je op een moment wat nooit komen gaat. Wat is dat toch met ons mensen dat we zo met anderen bezig zijn en onszelf te weinig gunnen? Of het nu gaat over noodzakelijke rustmomenten, radical selfcare momenten waarin je jouw batterij weer gaat opladen, het blijft een uitdaging om jezelf voorop te zetten. Daar waar in het vliegtuig de instructie is: “Zet eerst je eigen zuurstofmasker op en pas daarna ondersteun je anderen” doen we in ons dagelijkse leven vaak precies het tegenovergestelde. Hier komen de burn-out (overgeven), bore-out (verveling/geen voldoening) en overspanning (te lange stresspiek) vandaan.

Van chaos naar succes

Mijn boek “Van Chaos naar Succes” komt voort uit een heftige periode. Zo heb je alles voor elkaar en ga je passievol door het leven en van het ene op het andere moment ben je alles kwijt. Dat was absoluut een hele gure, donkere en vooral ook lange herfstperiode. Achteraf gezien was dit het allergrootste geschenk wat Bob en ik konden ontvangen. Eerlijkheidshalve vertel ik er ook bij dat als je me dat in die periode had gezegd, ik waarschijnlijk was ontploft. Het was een ultieme periode van loslaten, herevalueren maar zeker ook kleur bekennen. Een periode om je eigen “zijn” kritisch maar toch oordeelloos onder de loep te nemen. Dat is al een uitdaging op zich natuurlijk. Als je door een herfstperiode heen gaat, ga je het mooiste van de mensheid ontdekken maar ook de meest lelijke kanten. Het heeft me een groeispurt opgeleverd waar ik anders wellicht 15 jaar extra over zou hebben gedaan. Voorbij het ego is de key. Het gaat er niet om wat je allemaal al wel weet of allemaal al hebt gedaan. Als je het hierbij gaat houden, ontstaat er direct stilstand. Het gaat over wat is er allemaal nog meer, wat valt er nog te leren, te stretchen om ervoor te zorgen dat het ook daadwerkelijk in je spieren gaat zitten.

Insight
Na een sterk staaltje stressmanagement heb ik direct de focus gelegd op mijn eigen groei en ontwikkeling. Tenslotte hebben we daar het meeste invloed op. Tegelijkertijd wist ik ook dat dit de manier is om een brand te voorkomen i.p.v. alle toekomstige brandjes die nog op mijn pad zouden komen te blussen. Ik had meer “Insight” nodig, inzicht in mezelf maar ook zeker inzicht in het handelen van andere mensen. Daarmee kun je niet alleen veel sneller schakelen; het zorgt er ook voor dat je kunt anticiperen i.p.v. alleen maar reageren. En dat was precies wat ik nodig had. Ik wilde het gevoel van: “Wat is me nu weer overkomen” niet meer ervaren. Het tijdig kunnen signaleren van events is één belangrijk element, het positief kunnen aansturen en begeleiding is beyond words. Het vertrouwen en energie om zo op een andere manier te kunnen functioneren en in het leven te staan. Van het één kwam het ander; alleen deze keer niet toevallig, omdat ik bewust gebruik maakte van mijn keuzevrijheid. Ik kwam niet alleen van mijn extreme presentatieangst af, ik stond in een vol theater te genieten van onze waardetoevoeging en hoe mensen boven zichzelf uitstegen. In mijn hoofd en psychologie had ik het goed op orde, alleen mijn lijf wilde nog niet zo mee. Door de stress was ik 15 kilo aangekomen en ik voelde me een vreemdeling in mijn eigen lichaam. Diëten, sporten, niks sloeg aan en gaf me juist een gevoel van falen. Veel methodes zijn” one size fits all” waardoor al snel het idee kan ontstaan dat je zelf iets niet goed doet of dat er niks is wat voor jou nog werkt. Ook deze ontdekkingsreis is een pittige maar zeker ook waardevolle reis.

Het mooiste van de hele periode is dat ik van mijn het is dit …of dat… periode af ben. Ik leg de focus op de kracht van de ongekende mogelijkheden en stel mezelf kwaliteitsvragen. Hoe wel? Wat wel? Bob en ik genieten dan ook volop als we onze studenten zien excelleren in hun professionele leven.

Wat we daarnaast het allermooiste vinden is het levensgeluk wat terug te zien is in de vitale uitstraling die mensen krijgen als ze volop vitaal in het leven staan. Het is niet erg om even de bodem van de put te raken want als je daar krachtig afzet, stijg je boven jezelf uit. Graag nemen wij je mee op jouw krachtige en life changing reis.

 

Trudy Feijen